Camargue
Geniet van de eenvoud en eerlijkheid

________________

Antw. > Porto 1.922 km

 

Portugal

 Bootverhuur in Portugal op de rivier de Douro Met Vaarbewijs of Skipper

Geniet van uitzonderlijk mooie landschappen tijdens uw reis door het Douro-dal dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. U navigeert naar het hart van meer dan 40.000 hectare wijngaarden, waarbij elke etappe van uw reis u de kans biedt om de fascinerende geschiedenis van één van de oudste benamingen ter wereld te ontdekken.

De Douro slingert zich meer dan 200 kilometer door dit spectaculair landschap.

Vandaag de dag is dit een plek waarbij  tradinele  levenskunsten ongewijzigd gebleven zijn.

 

Vaarbewijs of huur van een skipper noodzakelijk  

Afvaart in: Porto

 

 

 BEZIENSWAARDIGHEDEN 

_____________________________________________________________________________________________________________

 

CÔA VALLEY - sIEGA VERDEVaargebied Camargue

De twee prehistorische rotskunstwerkplaatsen in de Côa-vallei (Portugal) en Siega Verde (Spanje) liggen aan de oevers van de rivieren Agueda en Côa, twee zijrivieren van de rivier de Douro,. Deze beide sites documenteren een ononderbroken menselijke bezetting vanaf het einde van het Paleolithicum. Honderden panelen met duizenden dierfiguren (5.000 in Foz Côa en ongeveer 440 in Siega Verde) zijn gedurende meerdere millennia uitgehouwen en vertegenwoordigen het meest opmerkelijke openlucht verzameling van Paleolithische kunst op het Iberisch Schiereiland.

 WERELDSTAD PORTOVaargebied Canal du Midi

De stad Porto, gebouwd langs de hellingen met uitzicht op de monding van de Douro, is een uitstekend stadslandschap met een 2.000 jaar lange geschiedenis. De voortdurende groei, verbonden met de zee (de Romeinen gaven het de naam Portus, of haven), is te zien in de vele en gevarieerde monumenten, van de kathedraal met het Romaanse koor, tot de neoklassieke Beurs en de typisch Portugese Manueline-stijl kerk van Santa Clara.

 ALTO DOURO WIJNREGIO Vaargebied Camargue

De wijn wordt al zo'n 2000 jaar geproduceerd door de traditionele grondbezitters in de regio Alto Douro. Sinds de 18e eeuw is het belangrijkste product, de portwijn, wereldberoemd om zijn kwaliteit. Deze lange traditie van wijnbouw heeft een cultureel landschap van uitzonderlijke schoonheid opgeleverd dat de technologische, sociale en economische evolutie weerspiegelt.

 

 

KIES ÉÉN VAN ONZE VAARROUTE SUGGESTIES OF STEL UW EIGEN ROUTE SAMEN

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Eén week heen en terug

2X

2X

Twee weken heen en terug

3X

Gepersonaliseerde aanvraag

Vul onderstaande velden in.

Vul zo goed als mogelijk alle vragen in, op die manier kunnen wij u per kerende een exacte offerte aanbieden.

    

Bedankt voor uw aanvraag.

Wij beantwoorden uw verzoek zo snel als mogelijk

 

 


ACTIVITEITEN OP EN ROND HET WATER

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

Plates icon

De Portugezen hebben een ander eetpatroon dan wij Belgen: het ontbijt is een beetje een bijzaak, de lunch is heilig en het diner is afhankelijk van de dag. s Avonds zitten de Portugezen normaal gesproken rond acht uur aan tafel. Vooral de visliefhebbers zullen hier blij zijn, maar probeer zeker ook eens de "Petiscos", kleine hapjes die heerlijk zijn.

Food Wine icon

Portwijn. De meeste portwijn is zoet en rood, vaak geserveerd bij (of als) dessert, Door zijn sappige smaak, maakt de port ook een erg lekkere aanvulling in cocktails

Castle icon

Zowel de Alto-Douro vallei en de het historisch stadscentrum van Porto zijn gecatalogiseerd als UNESCO werelderfgoed. Sedert 1756 jaar wordt er in de vallei Port wijn verbouwd. Vele Quinta's dragen dan ook deze historische sporen.

 


 

DEZE BOTEN ZIJN TE HUUR VANUIT PORTO

 

No item found!

RiverYachts vakantieboot charter

Nieuwendorpe 41

B9900   EEKLO

 

Reisvoorbereiding / Video's