Friesland
 

Friesland

Luxe Linssen bootverhuur in Noord Nederland.

Vanuit Sneek vaar je midden in het waterrijke Friesland.

_____________________

Antw. > Sneek 255km

 

NL frie

  

Ontdek Friesland aan boord van een Linssen motorjacht

Beekjes, rivieren, meren, vaarten, plassen, baggersloten en singels. In Friesland kennen ze meer woorden voor de wateren dan voor brood.

Logisch; ze hebben er al eeuwen mee te maken. Ze verdreven de zee, bevoeren de vaarten, fierljeppen over sloten en bouwden terpen voor een drogevoetengarantie.

Friesland bestaat dan ook voor 50% uit water! En al dat water maakt de Friezen de gelukkigste Nederlanders.

Water helpt hun te ontspannen, vieren en leven.

Ontdek wat water betekent voor Friesland en kom samen genieten van dát wat ze zo gelukkig maakt.

 Vertrekhavens in Friesland

 

 

DEZE BOTEN ZIJN TE HUUR IN FRIESLAND

 

 

 BEZIENSWAARDIGHEDEN 

_____________________________________________________________________________________________________________

 

  WATERSPORT STAD SNEEKVaargebied Camargue

Sneek is de watersporthoofdstad van Friesland. De finale van het kampioenschap skûtsjesilen vindt hier plaats en het is de locatie van het grootste binnenwaterevenement van Europa, de Sneekweek. Elke watersportfanaat die van plan is om naar Friesland te gaan, zou Sneek zeker ook moeten bezoeken.

 IRNSUMBootverhuur TerHerne RiverYachts

Omringd door de Poelen en het Sneekermeer ligt het pittoreske dorpje Jirnsum. De enclave in het hartje van het Friese merengebied bestaat al bijna duizend jaar.  De inwoners van Jirnsum ontvangen al heel lang gasten, watersporters, kampeerders en vakantiehuisjesgasten.

 UNIEK VAARGEBIEDVaargebied Camargue

Friesland is het is land van waterwegen, meren en kanalen, maar ook van oude dorpjes en uitgestrekte weilanden. Friesland is erg populair onder fietsers, wandelaars en watersporters zowel gemotoriseerd of onder zeil.   

 

 

KIES ÉÉN VAN ONZE VAARROUTE SUGGESTIES OF STEL UW EIGEN ROUTE SAMEN

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Eén week, heen en terug

DE ALDE FEANEN       54 km      Terherne, Irnsum, Grou, Wergea, Warten, Earnewald, Akkrum, Terherne  (Deze route is geschikt voor beginners en voor elk motorjacht. )

DE FRIESE MEREN      150 km      Terherne, Sneek, IJlst, Bolsward, Makkum, Workum, Stavoren, Heeg, Woudsend, Balk, Sloten, Lemmer, Langweer, Joure, Terherne

DE OVERIJSSEL ROUTE     170km     Terherne, Joure, Langweer, Echtenerbrug, Ossenzijl, Blokzijl, Vollenhove, Zwartsluis, Giethoorn, Steenwijk, Ossenzijl, Heerenveen, Akkrum, Terherne

DE GRONINGEN ROUTE     180km      Terherne, Grou, Wergea, Leeuwarden, Burdaard, Dokkum, Lauwersoog, Zoutkamp, Groningen, Burgum, Earnewoude, Akkrum, Terhern

TURFROUTE      115 km      Terherne, Akkrum, Oldeboarn, Gorredijk, Donkerbroek, Oosterwolde, Olderberkoop, Echtenerbrug, Scharsterbrug, Langweer, Joure, Terherne.

 

Eén week of meer, heen en terug

11  STEDENROUTE      285km     Terherne, Sneek, IJlst, Heeg, Woudsend, Sloten, Balk, Woudsend, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Witmarsum, Harlingen, Franeker, Berlikum, Oude Leije, Bartlehiem, Burdaard, Dokkum, Burdaard, Bartlehiem, Aldtsjerk, Leeuwarden, Sneek, Terherne

3  PROVINCIES ROUTE     256 km       Terherne, Grou, Wergea, Leeuwarden, Burdaard, Dokkum, Lauwersoog, Zoutkamp, Groningen, Haren, Assen, Smilde, Diever, Havelte, Meppel, Giethoorn, Steenwijk, Ossenzijl, Heerenveen, Akkrum, Terherne.

  

Eén week heen en terug

TURFROUTE ZUIDOOST FRIESLAND       Varen op de Turfroute is een rustgevende en comfortabele belevenis.

WOUDAAPROUTE      Familie route (kort)      Sneek, Heeg, Terherne, Joure

STAANDE MASTROUTE NOORD NEDERLAND      IJsselmeer, Heeg, Makkum, Sneek, Grou, Leeuwarden, Dokkum

MIDDELSEEROUTE      tocht langs de steden Sneek, Bolsward, Franeker en Leeuwarden

Gepersonaliseerde aanvraag

Vul onderstaande velden in.

Vul zo goed als mogelijk alle vragen in, op die manier kunnen wij u per kerende een exacte offerte aanbieden.

    

Bedankt voor uw aanvraag.

Wij beantwoorden uw verzoek zo snel als mogelijk

 

 

ACTIVITEITEN OP EN ROND HET WATER

___________________________________________________________________________________________

 

Transport Bicycle icon

Korte goed aangegeven routes van enkele uren maar ook korte trajecten van en naar een restaurant of een dorpswinkel maken van deze regio een ideaal oord om het fietsen en varen te combineren.. 

Plates icon

Zo van de steiger naar je tafel. Dat kan in Friesland. Of keurig aanleggen in een plaatselijk haventje en wandelend naar toprestaurants.  Hoogstaande gastronomie tegen schappelijke prijzen en meestal bereikbaar via het water.

Castle icon

Friesland is vanaf het water buitengewoon mooi. Bruisende steden, pittoreske dorpjes, prachtige landschappen, alles kan men beleven en ervaren. Maar ook links en rechts van het vaarwater zijn er tal van bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om voor aan land te gaan.

RiverYachts vakantieboot charter

Nieuwendorpe 41

B9900   EEKLO

 

Reisvoorbereiding / Video's