Gebruiksvoorwaarden services RiverYachts

RIVERYACHTS levert brokerage diensten (door het beheer van boekingen) in de recreatie bootverhuur. Bij riveryachts.be boekt de klant de charter, en indien van toepassing, huurt de boot van de uiteindelijke dienstverlener in overeenstemming met de overeengekomen voorwaarden en prijs van de aanbieder.

Alle boten op riveryachts.be worden aangeboden door RIVERYACHTS die fungeert als bemiddelaar en wiens verantwoordelijkheid is beperkt tot het in contact brengen van de cliënt met de uiteindelijke dienstverlener, die uitsluitend en direct verantwoordelijk voor de levering van de dienst is. RIVERYACHTS is niet verantwoordelijk voor de levering van de dienst, en is dus niet verantwoordelijk in het geval van niet-nakoming of onvolledige nakoming van de contracteerde dienst met de dienstverlener. Toch informeert RIVERYACHTS dat alle uiteindelijke dienstverleners uitdrukkelijk gevraagd worden om aan de eisen van de dienst te voldoen, volgens de sector normen en het huurcontract. Het niet nakomen van de verplichtingen door de dienstverlener houdt in dat RIVERYACHTS hen kan uitsluiten van riveryachts.be.

De uiteindelijke dienstverlener toevertrouwt RIVERYACHTS expliciet met de taak van het verzamelen van de betalingen voor de gecontracteerde dienst, evenals het blokkeren van het deel van het overeengekomen bedrag. Overige diensten, extra’s en de borg zal worden overeengekomen tussen de opdrachtgeven en de uiteindelijke dienstverlener, maar in dit geval zal het in rekening worden gebracht door de dienstverlener.

De klant aanvaardt uitdrukkelijk de beperking van de aansprakelijkheid van RIVERYACHTS en, zodoende, is RIVERYACHTS alleen verantwoordelijk voor het beheer en het formaliseren van de reservering van de gekozen boot, en het beheer van de betalingen, op basis van de voorwaarden die zijn vastgesteld. De klant erkent dat de uiteindelijke dienstverlener in staat is om de reservering niet te accepteren, in welk geval RIVERYACHTS de klant alternatieve boten aanbiedt of het volledige bedrag terugstort.

Hoewel we streven naar de dienstverlening zoals die geadverteerd wordt op riveryachts.be, kunnen wij niet garanderen dat alle informatie nauwkeurig, volledig of juist is. De uiteindelijke dienstverlener is verantwoordelijk voor de informatie over boten (prijzen, configuratie, kenmerken, extra’s, etc.) op riveryachts.be. RIVERYACHTS verifieert deze informatie niet, dus de uiteindelijke dienstverlener is als enige verantwoordelijke partij voor de juistheid en nauwkeurigheid van dergelijke informatie. De klant aanvaardt dat alle klachten in die zin rechtstreeks en uitsluitend doel hebben op de dienstverlener. Wij informeren u dat RIVERYACHTS de uiteindelijke dienstverlener verzoekt om nauwkeurige en correcte informatie te geven; anders kunnen zij worden uitgesloten van riveryachts.be. Wij raden u aan elk incident te melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken...

Het huurcontract heeft de duur die genoteerd staat in de verhuur boekingsformulier, Wijzigingen in de duur moeten worden geïnformeerd bij RIVERYACHTS.

 • GELDIGHEID

De voorwaarden van de dienstverlening en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing zodra de klant het boekingsformulier genereert.

 • BOEKING EN VERHUUR PROCES

De boeking met RIVERYACHTS en de huur met de uiteindelijke dienstverlener verloopt als volgt

 • Meldt u aan bij riveryachts.be
 • Selecteer een boot en lees de gebruiksvoorwaarden.
 • Specificeer datums en extra’s indien van toepassing en vul de benodigde informatie in, waaronder uw persoonlijke gegevens.
 • Bevestig de boeking details.
 • Betaal voor de huur (of blokkeer het bedrag) of betaal het overeengekomen bedrag.
 • RIVERYACHTS bevestigt of de uiteindelijke dienstverlener de boeking heeft geaccepteerd en u zult het huurcontract opgesteld door de uiteindelijke dienstverlener gestuurd krijgen. In dit geval int RIVERYACHTS het afgesproken bedrag.
 • Indien van toepassing, maak het openstaande bedrag over naar RIVERYACHTS binnen de aangegeven data.
 • Zodra de dienst is verstrekt zal RIVERYACHTS de klant vragen om de dienst in detail te kunnen beoordelen, zodat andere klanten uw mening kunnen zien.

De klant erkent dat de verleende dienst de verantwoordelijkheid is van de uiteindelijke dienstverlener, die volgens het contract de enige verantwoordelijke is.

 • DEFINITIE VAN DE KLANT

Een klant is iedereen boven de 18 jaar met de macht om een boot te huren, om akkoord te gaan met de voorwaarden en accepteert ermee gebonden te zijn bij het genereren van een boeking.

 • PLICHTEN KLANT

De klant is verplicht om:

 • Altijd actuele en juiste persoonlijke gegevens afgeven, ook met andere informatie.
 • Zijn/haar wachtwoord met niemand te delen om te zorgen dat hij/zij de enige is met toegang.
 • RIVERYACHTS te voorzien met de gegevens die gevraagd worden om zodoende de boeking (door RIVERYACHTS), het contract en de dienstverlening (door uiteindelijke dienstverlener) en de tarieven voor de verhuur (door RIVERYACHTS).
 • Te accepteren dat RIVERYACHTS persoonsgegevens kan doorgeven aan de uiteindelijke dienstverlener, zodat RIVERYACHTS het huurcontract kan voorbereiden met de gegevens van de bestuurders van de boot en de passagiers. De uiteindelijke dienstverlener zet zich in voor en is verplicht om zicht te houden aan regelgeving betreft de geheimhouding van persoonlijke gegevens.
 • De informatie en kwalificaties, indien van toepassing, af te geven.
 • Betaal de bedragen die overeenkomen met de gehuurde contracten binnen de gestelde termijnen in de boeking en/of het inhuur proces
 • Correct gebruik van de diensten en, indien van toepassing, over de juiste kwalificaties of licenties beschikken om de boot te huren.
 • Betaal alle diensten, zoals aangegeven door RIVERYACHTS, evenals de verrichte diensten tijdens de navigatie en welke niet uitdrukkelijk in de prijs zijn betrokken zoals een skipper, brandstof en water, afmeren buiden thuishaven, belastingen en andere benodigde diensten volgens het huurcontract.
 • Alleen maar waarheidsgetrouwe informatie leveren tijdens te beoordeling van de dienstverlening. RIVERYACHTS behoudt het recht om beoordelingen te accepteren, weigeren of verwijderen.
 • UITEINDELIJKE DIENSTVERLENER

De uiteindelijke dienstverlener kan eigenaar zijn van één of meerdere boten, een verhuurbedrijf, een broker, of een agency dat boten beheert.

RIVERYACHTS biedt uiteindelijke dienstverleners de mogelijkheid om hun boten te adverteren op de online platform met een beschrijving, kenmerken, afbeeldingen, prijzen en de beschikbaarheid. Zo kan RIVERYACHTS de boeking diensten verlenen, en in dien van toepassing, de betalingen regelen.

 • VERDRAGSLUITENDE METHODEN

De klant en RIVERYACHTS accepteren de mogelijkheid om overeenkomsten en contracten te formaliseren met alle middelen die door de wet, met inbegrip van e-verdragsluitende methoden door middel van een webpagina of een e-mail, telefoon opnemen, digitale handtekening, elektronische handtekening, maar ook dat ze kunnen worden opgeslagen, georganiseerd of gekopieerd worden met alle beschikbare middelen.

 • BETALINGSMETHODEN

De klant dient te betalen op het juiste moment en het juiste bedrag bij het boeken of het aanbesteden van een dienst (en volgens de voorwaarden die eerder geaccepteerd werden door de klant)

Wanneer de klant niet het totale bedrag hoeft te betalen bij het boeken, zijn ze verplicht om het uitstaande bedrag te betalen binnen de aangegeven datums

De betalingsmethoden die geaccepteerd worden zijn die via het platform van riveryachts.be betaald zijn, zoals Visa, Visa Electron, Master Card, Diners Club and American Express, en andere online methoden.

Zodra er problemen zijn met de betalingen via de website, accepteert RIVERYACHTS een overschrijving via de bank als alternatieve oplossing, zodat de klant binnen 24 uur na het boeken kan betalen.

 • OPZEGGEN

9.1 Opzegging door de klant

In het geval van een terugtrekking van een overschrijving na een boeking zullen de annulering kosten in rekening gebracht worden, die kosten staan in het huurcontract van de uiteindelijke dienstverlener. In het geval de kosten er niet in staan bedragen de annulering kosten het volgende:

 • Annulering 60 dagen voor vertrek: 50% van het totale huur bedrag
 • Annulering 30 tot 60 dagen voor vertrek: 75% van het totale huur bedrag
 • Annulering minder dan 30 dagen voor vertrek: 100% van het totale huur bedrag

Om annuleringen te verwerken zal RIVERYACHTS 200€ in rekening brengen voor management kosten.

Annuleringen worden verwerkt via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

9.2 Opzeggen vanuit de uiteindelijke dienstverlener

De volgende gevallen zullen leiden naar een directe terminatie van het contract en/of boeking, zonder compensatie of terugbetaling van de door de klant te betalen bedrag.

 • Het niet nakomen van de klant met betrekking tot de betalingstermijnen.
 • Onvoorzichtigheid of niet-naleving van de regels of wetgeving bij gebruik van de boot, dit omvat, maar is niet beperkt tot: meer dan het aantal toegestane mensen aan boord, varen voorbij toegestane vaarwater
 • Mislukken van het voorleggen van de juiste documentatie om de boot te besturen in contracten waar geen skipper is gehuurd.
 • Wanneer de klant duidelijk te weinig vaardigheden beheerst om de boot te besturen in contracten waar geen skipper is ingehuurd.
 • AFSPRAKEN OVER DE REGELS

Als een van de bepalingen in deze voorwaarden nietig is verklaard door toepassing van de geldende wetgeving, op grond van een beslissing van een rechtbank of een erkende instantie, blijven de overige bepalingen van kracht

 • WIJZIGINGEN IN DE TOEKOMST

De gebruikers worden geïnformeerd over eventuele wijzigingen op de webpagina of in deze voorwaarden, die worden geaccepteerd door de gebruiker als hij/zij daarna riveryachts.be betreedt

 • KLACHTEN EN JUISTE JURISDICTIE

KLACHTEN EN JUISTE JURISDICTIE

Om een geschil over interpretatie van eigen bevoegdheid op te lossen, leggen zij uitdrukkelijk voor aan de jurisdictie en de bevoegdheid van de Belgische autoriteit.

©2018 RiverYachts Amitic nv   Nieuwendorpe 41 B 9900   EEKLO

RiverYachts vakantieboot charter

Nieuwendorpe 41

B9900   EEKLO

 

Reisvoorbereiding / Video's