België telt wel meer dan 1.000 km bevaarbare waterwegen die ideaal geschikt zijn voor bootverhuur en vaarvakanties.
Vlaanderen

Eén van de mooiste vaargebied is de Westhoek. Met als vertrekbasis Nieuwpoort vaart u middels de meanderende IJzer naar Diksmuide of Ieper. Langs het  Lo-kanaal gaar het dan richting Veurne, Oost-Duinkerke en zo meer. De vaarwegen in deze regio worden bijna uitsluitend voor het riviertoerisme gebruikt. Verder worden steden zoals Brugge, Gent of Kortrijk doorkruist door rivieren en of kanalen. Elk van deze steden is het bezoeken waard temeer omdat je met de boot tot in het hart van steden en gemeenten kan varen.

Ardennen

Nieuw vanaf 2024, motorjachtverhuur op de Maas vanuit Dinant. Bij het verlaten van Dinant ontdek je een landschap met monumenten, stedelijke gebieden en steile heuvels. Stroomopwaarts is de pittoreske kant van de rivier. Zodra je de sluis van Anseremme passeert, ontdek je de steeds mooiere en natuurlijke oevers van de Maas, tot aan de Franse grens. Verder stroomafwaarts, tot Namen en ver daarbuiten, volgen de stadsoevers en hun verbazingwekkende villa's elkaar op in een schitterende parade van regionale en moderne architectuur. In beide richtingen tref je atypische landschappen, heerlijke ruimtes en de aangename ontspanning van een wandeling of fietstocht langs het water. 

Laat je inspireren en ontdek de mooiste locaties voor een korte of lange vaaruitstap in België

 

Blog

Travel Tips, Tricks and informations

Recent Post

After travelling more and more to escape our day jobs we soon realised that seeing tourist the world and experiencing amazing trip.

Ardennen De Maas - La Meuse

Ontdek vanop de Maas pittoreske steden en landschappen

_________________

Antw. > Dinant 136km

B Belgoë

Westerschelde - Gent - Leie

Dagtocht met schipper op de Westerschelde of op de Oude Leie

_________________

Antw. > Breskens 73km

B Belgoë