Camargue
Kraakheldere meren, pittoreske kanalen

___________________

Antw.> Fürstenb. 801 km

 

D meck

Bootverhuur in Duitsland op de meren in Mecklenburg zonder vaarbewijs

Het Mecklenburgse merengebied eindigt aan de waterweg Ober-Havel, vanwaar het waterlandschap tot de deelstaat Brandenburg behoort.

De bovenloop van de Havel tussen Fürstenberg en Burgwall stroomt eerst door twee prachtige meren en vervolgens meandert zacht  door natuurgebieden, bossen en velden. Plaatsen om aan te meren is bijna overal te vinden.

Tot in Zehdenick volg je nog steeds het kronkelende  verloop van de Havel. De voormalige economische  functie van de Havel,  als leverancier van bouwmaterialen voor Berlijn, heeft het landschap niet geschaad. Vanuit Zehdenick zu Tal is de Havel gekanaliseerd met getuigenissen van een  roemrijke verleden die dit traject kenmerken.

Afvaart in: Fürstenberg

 

 BEZIENSWAARDIGHEDEN 

_____________________________________________________________________________________________________________

 

  RHEINSBERGER GEWÄSSERVaargebied Camargue

In 1881 werden met de bouw van de Wolfsbruchsluis Rheinsberg en Zechlin met de Müritz en de Havel verbonden. Het water is ingebed in een bosrijk, heuvelachtig landschap. Het water van de meren is zo helder dat u vaak de bodem zien vanaf de boot. Vanaf het water van de Rheinsberg bereikt u de Obere-Havel-Straße en van daaruit rijdt u in de richting van Potsdam en Berlijn.

MÜRITZVaargebied Canal du Midi

Met een oppervlakte van 117 vierkante kilometer is de Müritz het grootste binnenmeer van Duitsland. Het economische en culturele centrum van het district Müritz is het luchtkuuroord Waren in het noorden van de Müritz.

De dorpen Ludorf, Zielow, Rechlin en Buchholz zijn ingebed in prachtige landschappen. De beste manier om de natuur te ervaren is vanaf het water. 

 MÜRITZ-HAVEL-WASSERSTRASSE Vaargebied Camargue

Voor de voltooiing van de Müritz-Havel-Waterweg was de Müritz met het Kleinseengebied via een waterweg bereikbaar. Dit wordt nu de Alte Fahrt genoemd en is niet meer bevaarbaar. Granzow am See is een prima uitgangspunt voor een kano- of roeiboottocht in het nationale park.

 

 

KIES ÉÉN VAN ONZE VAARROUTE SUGGESTIES OF STEL UW EIGEN ROUTE SAMEN

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Eén week heen en terug

193km - 20 sluizen 25h - Fürstenberg > Neustrelitz > Rheinsberg > Mirow > Fürstenberg

250km - 10 sluizen 30h - Fürstenberg > Mirow > Waren > Malchow > Röbel > Rheinsberg > Fürstenberg

Twee weken heen en terug

310km - 32 sluizen 55h - Fürstenberg > Strasen > Neustrelitz > Buchholz > Rheinsberg > Lychen > Templin > Zehdenick > Fürstenberg

Gepersonaliseerde aanvraag

Vul onderstaande velden in.

Vul zo goed als mogelijk alle vragen in, op die manier kunnen wij u per kerende een exacte offerte aanbieden.

    

Bedankt voor uw aanvraag.

Wij beantwoorden uw verzoek zo snel als mogelijk

 

 


ACTIVITEITEN OP EN ROND HET WATER

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

 


 

DEZE BOTEN ZIJN TE HUUR IN FURSTENBERG 

 

RiverYachts vakantieboot charter

Nieuwendorpe 41

B9900   EEKLO

 

Reisvoorbereiding / Video's