Camargue
 

Camarque

Onmetelijke vlaktes, poelen, meren

Een vaar -en strandvakantie, de all-inclusive bestemming

____________________________

 Antw. > Carnon 1.070 km

FR Bou oost

Huur een boot zonder vaarbewijs in de Camarque

De Camargue is een buitengewone bestemming! De specifieke omgeving, onmetelijke vlaktes, poelen en zoutmeren maken deze vaarvakantie bijzonder uniek. U kan op vele plaatsen het strand te voet of per fiets bereiken of zelfs lekker luieren aan de Middellandse Zee. Ontdek de Camargue met zijn  wilde en mythische kust.

De rijkdom en specificiteit van de Camargue-vegetatie komt voort uit de dubbele invloed van water en zout. Irrigatiewater verzacht het noordelijke deel van de delta, terwijl het zeewater dat in het zuidelijke deel wordt ingebracht voor de zoutwinning het zoutgehalte van de bodem verhoogt. 

De Camargue, gelegen op de trekas tussen Noord-Europa en Afrika, is een belangrijke trekpleister voor veel watervogels en eenden, waardoor het een uitstekende ornithologische observatieplek is. Meer dan 150.000 vogels, die meer dan 250 verschillende soorten vertegenwoordigen, passeren de Camargue tijdens hun migratie of leven er het hele jaar door. De meest representatieve soort in de Camargue is de roze flamingo.

Afvaarthaven: Carnon 

 

 LAAT JE INSPIREREN

________________________________________________

 

  LES ETANGSVaargebied Camargue

De Etang de Thau die het Canal du Midi met de Carmargue verbindt, is een van de belangrijkste oesterbekkens in Frankrijk (20 000 ton oesters en mosselen per jaar). Tijdens de overtocht (ongeveer 15 km) kunt u zonder problemen aanleggen in de haven van Marseillan, Mèze en Bouzigues en/of Sète.

MUSCAT DE FRONTIGNANVaargebied Canal du Midi

Tegenover de zee en de meren, aan de voet van het Massif de la Gardioleque ligt de wijngaard van Frontignan. Dankzij de invloed van de zee en het uitzonderlijke lokale klimaat zijn de druiven lekker, waardoor de Muscat de Frontignan een wereldberoemde vintage is. Er worden vaak gastronomische wandelingen georganiseerd door de wijngaarden. Aarzel niet om contact op te nemen met het VVV-kantoor om deel te nemen!

DE MIDDELANDSE ZEE Vaargebied Camargue

Het strand van Narbonne-Plage is 5 kilometer lang en ruim 100 meter breed, wat groot genoeg is om diverse sporten te spelen zoals volleybal. Het strand staat tijdens de zomerperiode overdag onder toezicht en de toegang is gratis.

Narbonne-Plage staat ook bekend om zijn grote jachthaven die het noordoosten van de badplaats met Saint-Pierre-la-Mer markeert. 

 

 

KIES ÉÉN VAN ONZE VAARROUTE SUGGESTIES OF STEL UW EIGEN ROUTE SAMEN

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Canal du Midi Camarque

Eén week heen en terug

142km - 2 sluizen 20h      Carnon > Beaucaire > Carnon

200km - 30 sluizen 32h      Carnon > Capestang > Carnon

198km - 2 sluizen 28h       Carnon > Beaucaire > Sète > Carnon

Eén week enkele reis

125km - 15 sluizen 25h        Carnon > Aigues Mortes > Colombiers

143km - 17 sluizen 27h       Carnon > Homps

Twee weken heen en terug

260km - 52 sluizen 46h      Carnon > Narbonne > Carnon

 Twee weken enkele reis

285km - 22 sluizen 43h      Carnon > Beaucaire > Carnon > Homps

Gepersonaliseerde aanvraag

Vul onderstaande velden in.

Vul zo goed als mogelijk alle vragen in, op die manier kunnen wij u per kerende een exacte offerte aanbieden.

    

Bedankt voor uw aanvraag.

Wij beantwoorden uw verzoek zo snel als mogelijk

 

 

ACTIVITEITEN OP EN ROND HET WATER

______________________________________________________________________________________________

 

Transport Bicycle icon

Door het vlakke karakter van de Camargue is fietsen mogelijk in afgeschermde zones. Er zijn specifieke fietspaden. In de zomer kan het gevaarlijk zij n om met een fiets op de drukke wegen te fietsen. Langs het grootste deel van het Canal du Midi is een jaag pad aanwezig dat het mogelijk maakt om met de fiets zo dicht mogelijk bij het kanaal te rijden. Er zijn speciaal aangelegde fietsroutes van Trèbes naar Carcassonne en van Béziers naar Agde.  

Plates icon

In de dichtstbijzijnde steden en gemeenten aan de kust vindt u in de meeste restaurants oesters, mosselen en verse vis. In de omgeving van Carcassonne en Castelnaudary, moet u de lokale specialiteit  zoals een Cassoulet zeker proberen

Food Wine icon

Ontdek de bekende wijnen van de Languedoc zoals de Corbière, de Minervois, de Fitou en zo meer.  Proef eveneens de bijzonder karakteristieke  Muscats de Frontignan, Rivesalte en Lunel.

Castle icon

Bezoek zeker de fortificatie van het dorp La Grand Motte.  Aanmeren aan de rand van  deze fortificatie. Het Canal du midi, staat sedert 1996 vermeld op de werelderfgoed lijst. Ket kanaal loopt vanuit Toulouse naar Agde, via Carcassonne en Béziers. Al varend treft u vele architecturale meesterwerken aan die op en of rond het water gesitueerd zijn, zoals aquaducten, tunnels, merkwaardige sluizen en zo meer.

 

 

DEZE BOTEN ZIJN TE HUUR VANUIT CARNON