Bourgondie ligt in de departementen: Côte d'or, Yonne, Saone et Loire en Nìevre.
Bourgondie heeft een lange geschiedenis als koninkrijk en hertogdom en is eeuwenlang een machtscentrum van betekenis geweest. Tot aan de Franse Revolutie bleef deze streek een zelfstandige Franse provincie met middelpunt de stad Dijon. Het gebied wordt doorkuist door de waterwegen: de rivier Saone, het Canal du Bourgogne, het canal lateral a la Loire, Canal de Nivernais en de rivier de Yonne.

Het Canal du Nivernais is gelegen in een adembenemende en groene omgeving. Dit kanaal herbergt vele prachtige zichten en meandert gemoedelijk door groene valleien, meren en bossen. Tunnels, overwelvingen en pittoreske sluizen volgen zich vanuit Châtillon-en-Bazois snel op. Maak zeker ook en stop in Decize, een kruispunt met vaarwegen in alle windrichtingen….

Afvarende vanuit het idyllische Coulanges-surYonne maakt u kennis met wellicht het mooiste kanaal van Frankrijk: Het Canal du Nivernais. Dit kanaal loop doorheen prachtige en unieke landschappen waar de tijd bleef stilstaan. Meer af in Clamecy en verneem meer over de geschiedenis van het rooien van bomen die men naderhand over het kanaal liet afdrijven naar Parijs. Ontdek Auxerre een stad waar kunst en geschiedenis elkaar treffen

Vanuit Briare vaart u zuidwaarts overheen de Loire middels een imposante aquaduct die in de  19e eeuw gebouwd werd door ingenieur Eifel. Vervolgens gaat het richting Sancerre om alaldaar de vermaarde gelijknamige witte wijn te degusteren of een hap te nemen van de « crottin de Chavignol » een overheerlijke geitenkaas. Noordwaarts gaat het middels het Canal de Briare naar Rogny met zijn 7 trapsluizen om vervolgens Montargis te bereiken, ook weleens het kleine Venetië van de Gâtinais genoemd. Naderhand gaat de tocht verder overheen het Canal du Loing.

Pontailler-sur-Saône biedt u veel moglijkheden: de Petite Saône, de Saône, de Seille, Canal de Bourgogne en Canal du Rhône au Rhin. Historische landstreken, het toppunt van de Franse gastronomie en natuurlijk de Bourgondische wijnen verrijken uw vaartrip.

Vanuit Louhans vaart u op de Seille, een prachtige rivier die stroomt door het hartje van de Bresse Bourguignonne, met zijn beroemde kippen en met zijn vakwerkhuizen om dan via de Saône de wijngaarden van Santenay of van de Zuidelijke Maconnais te bereiken

Middels het uitdagende Doubs-kanaal gelegen in Franche-Comté in de landstreek Jura vaart u doorheen panoramische weidelandschappen, aaneengesloten bossen, pittoreske dorpen, doorheen perzikplantages of langsheen de kalksteenrotsen van Allenjoie. Franche-Comté is ook bekend om zijn typische gastronomie, zijn erfgoed zoals het speelgoedmuseum of het Peugeot Avonturenpark. 

 

Riveryachts bootverhuur bourgondi

Streekkenmerken - toeristische bezienswaardigheden

 

ROUTESUGGESTIES vanuit de VERTREKHAVENS

 
 

 
 

 
 
 

Contact2

INFORMATIE AFVAARTHAVEN

 

Correspondentieadres

RiverYachts vakantieboot charter

Nieuwendorpe 41

B9900   EEKLO

Belgium

BE 0446 859 796

 

BEL ONS:

0032 (0) 473 27 17 70

Maandag tot vrijdag van 09:00 tot 19:00

Zaterdag van 09:00 tot 17:00

Zondag van 10:00 tot 13:00

Contactgegevens

ALGEMENE E-MAIL

info@riveryachts.be

 

MIRIAM VAN GAEVER

Zaakvoerster

miriam@riveryachts.be

 

ALEX DESMET

Zaakvoerder

alex.desmet@riveryachts.be


RiverYachts, jachtverhuur en bootvakanties in België zonder vaarbewijs sedert 2005. Vaarregio's: bootverhuur België, Vlaanderen, Eeklo. Bootverhuur Frankrijk Canal du Midi, Bootverhuur Frankrijk Bretagne, Bootverhuur Frankrijk op de Charente of Mayenne. Bootverhuur Frankrijk Camarque, Bootverhuur Frankrijk in Bourgondië Les Canalous. Bootverhuur Belgische Ardennen. Bootverhuur Franse Ardennen en op de Maas. Bootverhuur Frankrijk Elzas Arsviller bootlift. Bootverhuur Duitsland Berlijn. Bootverhuur Portugal Porto Douro. Bootverhuur Ierland Shannon. Bootverhuur Engeland Norfolk Broads. Bootverhuur Italië Venetië. Bootverhuur Zweden Gota Kanaal. Bootverhuur Polen Masuren; Bootverhuur Tarpon boottypes. Bootverhuur Linssen boottypes. Riviertoerisme in België, Riviertoerisme  Frankrijk, Riviertoerisme  Portugal, Riviertoerisme  Duitsland, Riviertoerisme  Italië, Riviertoerisme  Ierland, Riviertoerisme  Engeland, Riviertoerisme Polen, Riviertoerisme Zweden.   

Alle vooorgestelde presentaties zoals foto's, inventarislijsten, routesuggesties en dergelijke zijn indicatief en kunnen varierën volgend de afvaartbasis.